mandag 4. mai 2009

Mens vi venter på valpene!

Ronja og Moses
Nå er Ronja inne i sitt 51 døgn og det er ca. 12 dager igjen til forventet valping. Magen hennes er stor og vi kan nesten se at den vokser. Fostrene vokser ca. 7mm hver dag og det er jo utrolig mye. Dagene nå går med til å spise, sove og kose. Vi har kjent liv i magen hennes i noen dager nå, det sparker og dunkes til alle døgnets tider. I dag så jeg bevegelser med det blotte øye. Blir jo helt tussete av dette.
Magen er stor nå og enda skal den vokse litt til.

Er så spent på hvor mange der er.
Far snekrer valpe-kasse til den blivende mor.
For å få et eget hunderom har lillegutten flytta ned i kjelleren. Det var ikke noe stor offer for han. Kan vell heller si at han har gleda seg til det. Rommet nede er mye større og passer bedre til en ungdom.
Valpe-kassen lages sånn at den kan utvides og innsnevres alt etter behov. I fronten kan vi sette på flere planker, slik at den blir høyere når behovet melder seg og de kan fjernes og et gjerde av kompostbinger kan settes på slik at valpene etter hvert kan følge ordentlig med. Når valpene blir store nok skal den flyttes ned i stua og fungere som valpe-grind også.

Ronja inspiserer valpe-kassen.

Valpe-kassen prøves samen med Bamse.
Og jammen tror jeg den ble godkjent.
Nå er det aller meste i boks til valpene kommer. Trenger litt flere aviser, men der har jeg en avtale med Prix butikken vi bruker, så lagret fylles opp sakte men sikkert. Trenger også ei ny vekt, så det skal jeg ut å handle i dag. Alt må være klappet å klart til helga. Da reiser jeg i konfirmasjon til tantebarnet mitt og mannen skal være hjemme og passe på. Man vet jo aldri hva som skjer og så stor som Ronja er så kan hun godt valpe før termindato men jeg har bett henne instendig om å, i det minste, vente til jeg kommer hjem på søndag:o)

4 kommentarer:

Elin sa...

Kjempe flott valpekasse :D

Renathe sa...

Oioioi! Æ e imponert åver skillsan tell han Atle altså! Den ser jo kjøpt ut. ;)

Beyla sa...

åhh det er så spennende at jeg blir helt dårlig! flink handyman du har :D

Spurven sa...

Så spennende med valper rett rundt hjørnet - og for en snill handymann du har som snekrer valpekasse.

Tips for at andre raskere skal få opp din blogg; Gå til innstillinger, videre til formatering - så kan du begrense hvor mange innlegg som skal vises på hovedsiden. Da går det raskere:-)

En fin dag ønsker jeg deg!