mandag 13. juni 2011

Luna og jeg har vært på sporkurs!

Nå i pinsen har jeg og Luna vært på sporkurs i regi av Sortland hundeklubb, kursinstruktør var Helge Johnsen. Jeg ønsket å lære hvordan jeg kan aktivisere hundene mine, ved å la de få bruke sin viktigste sans - nesen! Vi hadde ei kjempe helg med flotte med-deltakere, dyktig instruktør og et aldeles nydelig vær.
For de som ikke vet hva som menes med spor så er det rett å slett at man legger ut spor av f.eks. blod og i enden av spore finnes premien, en bit av en elgfot eller et annet hjortedyr som hunden skal finne. Man trenger ikke å bruke blod, man kan bruke gobiter, et menneske... det er bare fantasien som setter grenser. Om vi blir å trene for at noen av hunden kan bli godkjente ettersøkshunder vet jeg ikke enda,men vi kommer til å fortsette med dette for det var gøy.

Vi hadde en teoridel på fredag der vi gikk gjennom de grunnleggende tingene før spor kan settes ut i livet.

På lørdag var vi klar til å ta fatt på de første sporene. Vi var en fin gruppe med både erfarene og uerfarene hunder og mennesker. De med erfaring gikk først slik at vi som ikke har vært med på dette før fikk se og lære. Det var helt fantastisk å se hvor fort hundene forsto hva de skulle gjør og hvordan de brukte nesen sin. Det var tydelig å se at de storkoste seg. Alle hundene fikk to spor hver på lørdag.

Søndag var det duket for litt lengre spor på alle. Alle fikk utvidet lengden på sporene sine og lagt dem i flere vinkler. Hundene gikk 2 spor søndag også.


Bilder fra lørdag.

Mari og Mia

Berit og Birko

Ann Tova


Anne og King

King

Terje og Eddi


Lunsj


Helge
Ann ToveChris og Lita

Meg og Luna. Vi gikk i tett krattskog så det ble vanskelig å ta bilde.Hurra, elgfoten. Stoooor lykke:o))

Chris og Kiro

1 kommentar:

Lena sa...

høres skikkelig artig ut :o) mamma driver å trener med nrh her i Harstad , lykke til om du velger det :o)