lørdag 11. juni 2011

Gamle skatter!

Har gått igjenom gamle oppskrifter etter min kjær farmor, der er så utrolig mange gamle mønster som ligger i skuffer og skap rundt om kring. Mange av disse har min farmor strikket til meg og mine søsken, hun var en reser med strikkepinnene og heklekroken. Disse mønstrene er fra 60-70- og noen få fra begynnelsen av 80 tallet. De 3 bøkeren som jeg har lagt ut bilde av er gamlere, fra 40 tallet. Er så utrolig morro å se hvordan ting var da i forhold til nå. Utrolig mye flotte mønstre. Ser nå at der er en del hekleoppskrifter som jeg har glemt å ta bilde av men det skal jeg lage et innlegg om, når jeg får tid til å gå igjenom alle permene min. Kanskje i neste uke.
Denne boka er fra 1947.
Inneholder strikkeoppskrifter på alt av strikkaklær.
Her er en smakebit av hva boken inneholder:o))Denne inneholder masse gamle mønster på votter, strømper, luer og div. andre ting. Det står ikke når den er gitt ut.


Denne er fra 1943 og inneholder alle typer håndarbeide. Strikking, brodering, søm, veving osv.
Her er en liten smakebit.Spiralsokkene som er så populære nå fant jeg også oppskrift på i denne boka. Morro å se at ting kommer tilbake igjen:o)

Mønstre fra 60-70 og (litt) 80 tallet.
Kommer nok med flere mønstre når jeg får gått gjennom permene mine. Da spesielt heklemønster.

4 kommentarer:

Renathe sa...

Æ ønska mæ 70-talls strekkagænsra!!! Di e så KUUUUL!!!

Frøken Fryd sa...

Her var det mange skatter. En hel skattekiste faktisk:)

Lena sa...

Utrolig mye nydelig altså, både til liten og stor :)

Anonym sa...

Hei. Du fant vell ikke en strikkeoppskrift på "flaskenisse". En typisk 80 talls greie. Min svigemor er på leting etter en slik oppskrift. Kan du ikke legge den ut om du har en? Kristin:)