torsdag 20. november 2008

Den Blå/Røde striden!

10.klasse som den yngste gutten min går i har i hele høst arbeidet med en revy. De har skrevet stykke selv og 5.oktober var det klart for premiere.
Stykket begynner med at to gamle sitter å forteller barnebarna sine om striden mellom de to tettstedene vi har på vår lille øy. Dette er i framtiden, de tar oss så tilbake i tid til 2010 og forteller historien om en statue som blir borte og hvordan ungdomsgjenger fra de to stedene skyller på hverandre. Det de ikke vet er at en jente og en gutt fra de to gjengene er hemmelige kjærester. I historien er der en detektiv og hans følgesvenn hunden som løser mysteriet, det viser seg at det er skolens rektor, som hater den blå plassen og vaskedama Ellinor som står bak tyveriet. Statuen blir funnet,kjæresteparet blir avslørt, gjengene blir venner og alt løser seg til det beste, selv om krangelen mellom de to tettstedene lever videre i beste velgående. Det er kjæresteparet, som er blitt gamle, som forteller historien.

Den Blå gjengen

Den røde gjengen


Kjæresteparret
Detektiven og hunden hans


Retoren og Ellinor vaskedame


Hunden, detektiven, ordføreren og litt av politiet


Gjengene er blitt venner.
Må bare si at jeg ble utrolig imponert av disse ungdommene. De var utrolig flinke. Må bare si at stykke er høyst reelt. Stykket gikk over 2 dager og det var nesten fult i salen begge dagene.
Vell blåst dokker gjor en kjæmpejobb

1 kommentar:

hobbyentusiast sa...

Dette stykket hørtes virkelig spennende og fint ut. Så flinke de er som har skrevet det selv. Mange fine bilder her. :)