fredag 12. mars 2010

Hovedrolle M/V SKOG med Capt. Bergli ved roret :-))

 For de som ikke vet det så er min kjære sjømann, han jobber som kaptein. På tur sørover 26.02.10 etter en tur i Murmansk seilte han båten "sin" Skog, gjennom Vesterålen og på yttersiden av Lofoten for første gang. Da anledningen bød seg og etter mannskapets ønske tok han turen "hjem".  De hadde lyst å se hvor han holder til når han ikke er på jobb.Må jo bare si at de var max heldig med været. Vesterålen viste seg fra sin beste side.
Dette er første gang han er nordover med båt. Han har bestandig seilt i Sør-Norge og utenfor Norges grenser. Jeg og lillepia hadde aldri sett båten hans så dette måtte foreviges. Det er jo ikke sikkert det blir flere turer nordover. Vi kjørte til Sortland og sto på brua da de passerte.
 Skog i Sortlans sundet rett før passering av Sortlandsbrua.
Eter passering. Her står kokken og en til av mannskapet på dekk. Min kjære står utenfor rorhuset.

 Sortland-sundet viste seg fra sin vakreste side denne dagen.
Lillepia på tur ned Sortlandsbrua. Klar til å kjøre hjem for å ta imot båten der.
Svigermor måtte også få oppleve dette. Hun var overrasket over hvor stor båten var og ikke lite stålt av sin yngste sønn. Ikke fritt for at det kom noen tårer.
 Her sitter lillepia sammen med mor og venter.
Morten, Aleksander(Mortens svigerbror), Jarle(min svigerbror),lillepia 
og svigermor venter på at båten ska komme opp Hadselfjorden og passere Melbu
Skog passerer Melbu og vi fikk en hilsen med fløyta.
Her seiler båten på Hadselfjorden under fjellet Strøna. Ved foten av Strøna ligger Fiskebøl, 
der ligger min manns barndomshjem. 

 Her sees Skog som en prikk i det fjerne. Bilde er tatt fra altnen hjemme. Litt rart å tenke på at han var så nært og allikevell så langt unna

2 kommentarer:

duvi sa...

Nei så artigt å se så fine bilda fra Vesterålen, har jo vært der oppe utallige ganga. Minstejenta mi har jo familie på Stokmarknes

Beyla sa...

nydelige bilder, og for en begivenhet!! Kjempetrivelig å få hverandre litt nærmere på en slik måte, tross de store avstandene. Føles litt nærmere når du har sett skuta og slikt! og for et vær!!!!