tirsdag 30. september 2008

Lue til lillpia!


Lua som lillepia har bestilt ble strikka i går. Hun var skikkelig fornøyd til morgenen i dag

da hun fikk se det ferdige resultatet.

Utstillingstrening!

I går var jeg og Ronja på utstillingstrening. Vi har meldt Ronja på utstilling i Tromsø 17 og 18 oktober. Vi har aldri vært med på dette før men har lyst til å prøve. Her øver vi på å stå rett i ringen
Må nok ha med meg noen kilo kjøttboller:-)
Her sjekker "dommeren" tenner.
Etter trening måtte hundene få lov til å være hunder og de fikk springe løs og leke seg på inngjerda bane

søndag 28. september 2008

Luer til gutta mine!

Etter mye prøving og feiling, opprekking og strikking ble lua godkjent. Morten var helt klar over hvordan han ville ha den og til slutt lyktes jeg. Så nå har begge guttene fått seg nye luer, Vegard med en liten dusk i en tråd og Moren uten sånn at de ikke kan krangle om hvilken som er hvem sin. Se oppskrifta lenger ned på sia, den er blitt redigert.

Dansende damer!

Er ferdig med sokkene mine for september. Denne sokken heter Dancing Lady og mønsteret finner du her. Jeg har strikket dem i on-line garn på pinner nr.3. Til de dansende damene har jeg brukt rester av regia stretch. Denne sokken gikk fort og greit å strikke.

Garn, garn og atter garn.

Har kjøpt litt nytt garn til prosjekter jeg holder på med.


Dette garnet skal brukes til vennskapsteppet som jeg er med på.






Har kjøpt 3 nøster med perfect fra sandnesgarn. De skal bli til ny lue som lillepia har ønsket seg.




















Dette er garn som jeg fant på tilbud i Sverige. Kjøpte det da vi var på ferie. Har helt glemt å blogge. 4 nøster Jærbo garn struktur (45% bomull, 45% akryl, 10% polyamid) og 4 nøster ragg-strømpegarn (70% ull superwash, 30% nylon) fra Hjertegarn

Vottepakke!


I går kom det pakke fra Projo igjen. Ekstra vottepakke for september. Pakken inneholt garn og oppskrift på Nordic mittens. En norsk inspirert vott i skjønne høstfarger. garnet heter Nature spun og er 100% ull. Gleder meg til å strikke disse, men de må nok ligge litt på vent. Har andre prosjekter jeg må få ferdig først.

Har fått ny pakke fra sokkegarnklubben til Strikk innom. Kjempespennende garn og flotte farger. 2 nøster a`50g brunt Mayflower strømpegarn medaloeVera (75% superwash ull, 25% nylon) og 2 nøster Lana Grossa meilenweit a 100g (80% virgin wool, 20% polyamide), 1 i fargen Arizona, også dette med AloeVera og 1 i fargen Sunset. Oppskrifter som passer til dette garnet finnes her .

Nytt Tovehefte

Har kjøpt det nye heftet fra Sandesgarn. Der er utrolig mye fint i dette heftet. Anbefales til alle som er glad i å strikke klær og ting som skal toves. Masse flotte ideer til julegaver her.


Har kjøpt garn for å strikke en bursdagsgave i første omgang.


Her er noe av det som finnes i heftet.

Hemmelig venn på Nettby i august!

Har glemt å blogge hemmeligvenn pakken min for august. Fikk 4 nøster med skjønt Eskimo garn, rosa strikkepinner sjokolade, te og oppskrift på en nydelig hals. Pakken fikk jeg fra Bittemor. Tusen hjertelig takk, en kjempegave som jeg ble utrolig glad for.

mandag 22. september 2008

Lue!

Lua til Morten er ferdig. Den er strikket i dobbelt Heilo garn, på pinne 4,5. Hurtigprosjekt vil jeg kalle denne. Strikka den i går kveld.

LUE
Dobbelt garn av heilo, mor aase elller lignende.
Pinner 4-4,5
Legg opp 78-(84)m, strikk 3r, 3v, 30 omg. strikk så rettstrikk 10 omg, ellers så langt som ønskelig.
Felling: ta 1mløst av strikk neste trekk den løse m over, strikk 18m-(19)m r, 2r sammen,1m løst av,strikk neste r, trekk den løse m over, strikk 17m- (19m) r, fortsett slik ut omg. Neste omg gjør du det samme men da med 13m mellom fellingene. Fortsett slik til du har 1m igjen mellom fellingene, ta da løst av den 1.m, strikk 2r sammen trekk den løse over. Bryt tåden og trekk den gjennom de resterende m. Fest trådene og lua er ferdig.
Vrangbord strikken kan du gjøre kortere vist ønskelig, legg bare til flere rettomganger til ønsket lengde.
Når du begynner fellinga vil ikke delinga på den minste str. gå opp. Du får 18m, 17m,18m,17m mellom vær felling.

På pinnen!


I ettermiddag begynte jeg på ny lue til storgutten min. Det er ei lue som går fort å strikke så den blir nesten ferdig i kveld. Han har lenge masa om ei lue til, lik den tanta har strikket til han, så det var bare å sette igang. Han trenger ei lue til nå som han er lærling i barnehage og er ute i all slags vær.Trodde jeg skulle greie å overtale han til å velge ei farge-glad lue, men den gang ei. Er man glad i sort så funker ingenting annet.
Denne lua er et flott prosjekt når man har lyst å se tv samtidig som man strikker.

søndag 21. september 2008

Midnattsol og Emilia

Nå er jeg ferdig med vottene mine fra votteklubben. Garnet i begge vottene er Cacade 220 og de er striket på pinner 3,5. De er store i sørrelsen og jeg har lita hånd så dette blir nok julegaver.

Dette mønstret heter Midnattsol og er designet av Randi K.
Den var ekstra pakke i votteklubben i mai.
Dette er Augustpakken fra votteklubben.
Votten heter Emilie og er også en design fra Randi K.

Tyttebær og eplekake:-)

På lørdag var lillepia å plukka tyttebær, i løpet av kort tid plukka ho 2,5 liter. Det er ikke første runden ho har i bærmarka og helt sikkert ikke siste for i år heller. Tidligere i uka var hun ute å plukka 1,5 liter som vi brukte til å lage deilig trollkrem av. Denne bæra skal fryses sånn at vi kan nyte den i løpet av vinteren.
Tusen takk kjære lillepia mi. Du er så utrolig snill og god. Tenk å plukke så mye bær til mammaen og pappaen sin. Glad i deg.
Fikk uventa besøk av "bakeånden" på lørdag, det er veldig lengesiden den har vært på besøk hos meg, så den var gjertelig velkommen. Hadde kjøpt nydelige norske epler og da kom lysten på å bake eplekake sigende. Da var det bare å ta frem miksmasteren i sette i gang.

Når jeg baker denne kaka nytter det ikke å bake bare en. Den forsvinner fortere en man greier å telle til tre. Den er litt anderledes en vanlig eplekake, fordi eplene er raspet i stede for å være delt i båter. På den måten blir kaka saftigere fordi eplesaften trekker ned i kaka. I tillegg så liker jeg ikke store eplebåter i kaka.

MYK EPLEKAKE
  • 200gr. smør
  • 1,5 kopp sukker
  • 3 egg
  • 2,5 kopp hvetemel
  • 2ts. vaniljesukker
  • 1ts. bakepulver
  • 1/2 kopp melk
  • 2-3 epler
Rør egg og sukker hvitt, ha i eggene, 1 av gangen, sikt i mel, vaniljesukker og bakepulver og bland det i vekselvis med melka. Ha røra i ei smurt rundform 26. Rasp eplene over kaka, strø perlesukker/kanel over vist ønskelig
Stekes på nederste rille ved 180 grader i 50-55min. Serveres varm med is/fløtekrem. Egner seg godt til frysing.
Dette er oppskrifta, jeg bruker bare å røre smør og sukker hvit, så hiver jeg i alle eggene og til slutt resten og resultatet blir like vellykka vær gang

Tur i Melbu marka!

Utsikt over Melbu med Strøna i bakgrunnen.


Torsdag hadde klassen til lillepia TTT-kveld i Litj- Brekka kos og amfi. Dette er et utrolig flott anlegg som ligger i marka, her er utescene, danseplatt, ei dagstur hytte med kjøkken, toaletter og oppholdsrom, grillplass og gapahuk. I tilknytning til dette er der skilekannlegg, lysløype, lavo. Området blir brukt til utrolig mye av befolkninga. Da TTT-kvelden var ferdig, tok vi oss like godt en runde i marka.
Ronja og Bamse fikk også være med på TTT-kveld


Lillepia og venninna hennes.

Gubben og Ronja.

Ny sykkel!

Endelig, etter mange år med dårlig sykkel har jeg og mannen kjøpt oss nye. Det var utrolig morsomt å sykle på tur med denne, så nå blir det mye sykling her i gården. Håper bare snøen kommer sent i år:-)

Verdens beste middag!

Hva er vell bedre en fersk nytrukket sei og nypoteter. Lørdag foe en uke siden hadde naboen vår vært ute å fisket. De fikk så utrolig mye fisk, så de lurte på om vi kanskje hadde lyst på. Et sånt tilbud må man være gal for å si nei til. I tillegg fikk vi helt nyplukka potet. Tenk å ha sånne snille naboer. Trenger jeg å si at det var vanskelig å få igjen bukseknappen etterpå.

lørdag 13. september 2008

Bamses busdag!

Bamse gutten vår fyller

Natt til i dag er det 1år siden Veslas valper ble født. Det er helt utrolig hvor fort tiden går. Vil med dette sende en stor bursdagshilsen til alle valpene hennes : De tre som ble født før middnatt den 12, Raja, Morris og Nikko og de 7 som ble født den 13 Bamse, Bono, Marco, Bjanca Chico, Bonus og Tass. Stor snutesuss til dere alle.

onsdag 10. september 2008

Mottatte lapper!

Disse lappene har jeg fått fra Toril

Disse flotte lappene har jeg fått fra Garnkurven.
Her er lappene jeg har mottatt i august. Må bare beklage og si at jeg ikke er sikker på hvem jeg har fått fra (sånn går det når det blir kaos). Regner med at to av disse lappene er juli lapper. Vist noen kjenner igjen sine lapper, så hver så snill å gi meg beskjed om hva som er dine lapper, slik at jeg kan få merket dem med rett navn. Tusen, tusen takk i alle fall, lappene er kjempefine.